Het belang van een goed ontwerp

Het ontwerp maakt of kraakt een website. Het is een belangrijk element dat ervoor zorgt dat de bezoeker zich meteen welkom voelt. Neem bijvoorbeeld de invloed van het ontwerp van Google.

Iedereen heeft een favoriete zoekmachine, of het nu Google, Bing of Yahoo is. Maar wat zorgt ervoor dat we loyaal zijn aan deze zoekmachine? Er zijn verschillende factoren zoals de zoekresultaten, de relevantie en vele anderen, maar wat onze beslissing het meeste beïnvloedt is eigenlijk het ontwerp.

Google-gebruikers houden van Google omwille van het simplistisch en eenvoudige ontwerp, de achtergrondkleur gaat goed samen met de voorgrondkleuren en - niet onbelangrijk - waar we voor kwamen, is meteen beschikbaar en wordt duidelijk afgebeeld. Ook voor jouw website werkt het zo. Je kan de beste en meest relevante inhoud hebben terwijl jouw bezoekers niet aangetrokken zijn door de manier waarop de inhoud afgebeeld is. Bijgevolg gaan ze in de toekomst een andere site bezoeken.

Design is meer dan gewoon de manier waarop verschillende elementen worden afgebeeld, waarop de focus ligt en waarop niet. Er moet een duidelijk verband zijn tussen de inhoud en het type ontwerp. Als je bijvoorbeeld regelmatig op een forum voor gamers gaat, verwacht je een prachtig design te zien dat onmiddellijk de gamingsfeer oproept. Bij een neutraler ontwerp ben je als bezoeker minder geïntrigeerd en zal jouw bezoek snel afgerond zijn.

Daarom is het belangrijk dat het ontwerp (layout), het kleurenschema en het thema past bij de aard van jouw site en de doelgroep waarop je je richt. Want dat is eigenlijk toch de sleutel tot het succes van een site.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.