Help, mijn gewenste domeinnaam is bezet

Je kan het je wel inbeelden. Je hebt dat perfecte idee voor een nieuwe website, je hebt zelfs al gebrainstormd over de naam die wil gaan gebruiken en die blijkt vrij te zijn. Je beslist om je idee nog even verder uit te werken en alle details op papier te zetten. Pas daarna zet je de volgende stap. Je wil je domeinnaam registreren. En wat blijkt nu? Jouw gewenste domeinnaam is intussen door iemand anders ingenomen !!!

Wat kan ik hieraan doen? Niet veel eigenlijk. De enige mogelijkheid die er bestaat om een domeinnaam op te eisen, is als je een geregistreerde handelsnaam hebt en iemand anders (bv. de concurrentie) is met "jouw domeinnaam" weg. In alle andere gevallen heb je geen poot om op te staan.

Hoe los ik dat dan op? Hierbij moet je creatief zijn. Soms volstaat het om een klein koppelteken te gebruiken en zo jouw naam net iets anders te maken. Een andere veel gebruikte techniek is om de plaatsnaam of activiteit aan de handelsnaam toe te voegen. Alizarine is een winkel in grafisch en kunstmateriaal en omdat alizarine.be al ingenomen was, werd dit vanzelfsprekend www.alizarine-halle.be.

Kan ik echt alle combinaties gebruiken die ik wil? Uiteraard is er geen rem op de creativiteit, zolang het maar makkelijk te onthouden valt. Want hoe bereik je steeds je publiek als men jouw domeinnaam niet kan onthouden. Zorg er wel voor dat jouw site voldoende verschilt zodat jouw bezoekers duidelijk weten dat ze bij jou terecht gekomen zijn. Het zou zonde zijn als een ander met jouw klanten gaat lopen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.